Over mij

foto © Keke Keukelaar

Bijna tien jaar heb ik voor verschillende uitgeverijen gewerkt (De Bezige Bij, Cargo, Thomas Rap en J.M. Meulenhoff, Arena, Vassallucci). Interesse voor literatuur had ik altijd al, maar toen ik voor mijn studie Frans een scriptie schreef over de (schamele) bekendheid van de Nederlandstalige literatuur in Frankrijk ontdekte ik het boekenvak. Vele bezoekjes aan Parijse uitgevers onthulden een wonderlijke literaire wereld, die ik ook in Amsterdam heb betreden.

Maar naast mijn openlijk verklaarde liefde aan de literatuur houd ik er nog een amourette op na: Frankrijk. Vanuit Brabant vertrok ik halverwege de jaren negentig met een oer-Hollandse Gazellefiets naar Dijon. Een jaar later gooide ik vanuit Utrecht weer een bourgondisch lijntje uit: een studie Franse taal- en letterkunde. Montpellier en Parijs lonkten tussentijds, maar uiteindelijk ben ik opnieuw onder de Dom neergestreken.

Met mijn eigen bedrijf voor redactionele en journalistieke producties kan ik mijn liefde voor taal en literatuur (zeker ook de Franse!) combineren. Mijn werk als redacteur en bureauredacteur en mijn journalistieke wens komen nu mooi samen.

Curriculum Vitae
LinkedIn LinkedIn